Regent's Playhouse

1
/
4

Location: London, UK Date: February 2020 Area: 56m2 Function: Pavilion Status: Concept

Regent’s Playhouse is a pavilion of a stage where the activities of Ante Pavilion oozes out. The space may be used for various internal workshops or events interacting with the public on the other side of the canal. The space also should host daily activities like the stuff of Ante Pavilion enjoy their meals in the sun. The pavilion aims to be a large open window of Ante Pavilion that tells its story to the public. To create a large column-free space with a limited budget, Regent’s Playhouse uses tarpaulin for its main architectural material which is hung and hoisted only by two structural frames installed on the edges of pontoons. There is a difference in size between the frames which enables the structures to pull and hoist the tarpaulin with wires to create tensions to realize a large space and create outstanding spatial expression. In the end, one must exaggerate that although the scale of the pavilion is large, it is designed by delicately considering the budget and feasibility of the project that ensures the architectural quality of the final outcome.

2
/
4
3
/
4
4
/
4