PAN- PROJECTS

IZUMI Charlottenlund

IZUMI Charlottenlund is an interior renovation project for a restaurant locates in Copenhagen, Denmark. IZUMI is a chain restaurant serves Nordic twisted Japanese cuisines that hold several restaurants around greater Copenhagen. Due to the need for rebranding, PAN- PROJECTS was assigned to design a spatial identity which interior expresses the concept of the restaurant. As a response, the team translated IZUMI’s manifesto of “Nordic twisted Japanese” culture into its spatial experience.

Other IZUMI projects : IZUMI Allerød / IZUMI Frederiksberg

Description

Japan and Nordic has a rich history of cultural interactions. Especially in a field of design, there are many of examples that are rooted originally in Japanese culture yet developed uniquely in the land of Nordic region.
We designed with the inspiration of its characteristic trend of Scandinavia and Japan in which the studio found a great potential to represent IZUMI’s concept.

As a design strategy, we adopted Japanese spatial characters to the Scandinavian context while manipulating various Japanese-influenced Nordic elements: aiming to fabricate a new standard of Japan-Scandinavian design interactions. The curved wood panels covering an iconic show kitchen is developed based on the concept to represent an interior identity of IZUMI.

The panels’ module system is derived from a Japanese traditional wood dimension system which reflects the spatial module units rooted in Japanese tatami format. On the other hand, the panels are made of Scandinavian oak which is a common material for Nordic wood crafts.
On top of that, the panels draw slight curves with inspiration from steam-bent Scandinavian furniture. As a result of those manipulations, the spatial experience achieved a unique mixture of Nordic and Japanese, telling a story of IZUMI through its space.

We aimed to create a new way of design interactions between Scandinavia and Japan by exploring both cultures deeply and expressed it with a modest touch.

Information

LOCATION
Charlottenlund, Denmark
DATE
January, 2019
AREA
120㎡
FUNCTION
Restaurant
STATUS
Built
COLLABORATOR
mok architects
Helene Christina Pedersen (Wall Artwork)
PHOTO CREDIT
Yuta Sawamura